Kakvi su u mladosti, a kakvi pod stare dane: Jedan znak je “u mladosti starac, u starosti mladac”

Vaga

Djeca Vage su u stanju šarmirati sve oko sebe! To su oni mališani kojima je na licu igra vječni osmijeh. Bez problema sklapaju kontakte i vrlo su odmjereni. Problemi nastaju kad treba nešto odlučiti, a još su premali da bi to mogli samostalno. Ako im kao roditelji želite ugoditi po svaku cijenu – mogu vas dovesti do ludila svojom neodlučnošću. Ako vidite da nisu dovoljno zreli i spremni za odluku, učinite to umjesto njih ili im ponudite obje opcije (ako se to može).

Brak im je nešto najvažnije u životu jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživjeti u paru. Ljubav i iskrenost udruženi s pravednošću njihovi su ideali. Ako su uspjeli u osobnim odnosima, doživjet će skladnu starost i to vjerojatno u paru. A ako su ostali sami – osjećat će se usamljeno i čak i pod stare dane će se truditi pronaći svoju bolju polovicu. Uspiju li makar i tada – nitko sretniji od njih neće biti.

Škorpion

Provokacija je tema s kojom se ova djeca vole poigravati. Oni ruše stare obrasce da bi izgradili nove, to njihova je omiljena igra. Nekad su preozbiljni, a kako još kao djeca nisu emotivno zreli, mogu upasti u zamku osvetoljubivosti i borbe radi rata. Tu ih treba pametno usmjeriti i ako je potrebno i zaustaviti.

Kad sklapaju brak, čine to najozbiljnije. Dosljedni su i ne trpe površnost. Ako su tijekom života uspjeli svladati sve promjene i pobjediti u važnim borbama, ako su postigli nešto što je njima važno, starost će provesti duboko razmišljajući o onome što je iza njih. Nekad će se cinično nasmijati i osjećati snažnim zbog svega.

I tada će se truditi buti aktivni koliko god mogu, bilo kroz neki sport ili nešto drugo. Ako su sami, velika je vjerojatnost da će se okrenuti i posvetiti proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti. Ponekad se ovi stariji ljudi zdušno pripremaju za odlazak, a nije rijetko ni da druge podučavaju i pripremaju ih za isto. Jer smrt je za njih dio života.

Nastavak na sledecoj strani..

Komentariši