Kakvi su u mladosti, a kakvi pod stare dane: Jedan znak je “u mladosti starac, u starosti mladac”

Lav

“Ja moram biti glavni, a ako nisam, dobro ću se potruditi kako bih privukao svu pažnju.” Tako se ponašaju djeca i mladi Lavovi. Svakako, nekada ih treba pripremati na to da neće uvijek biti onako kako oni žele, u dobroj namjeri kako bi ih osposobili za život … Za njih je najveća uvreda ignoriranje.

Međutim, ulazak u brak mora biti pompozan i vrlo zapažen. Žene Lavovi se vjenčavaju iz velike ljubavi, ali gledaju i na to da im brak donese neki status. Vole sjaj i raskoš, a još više slavu. Ako nema “publike” – nesretni su.

Pod stare dane im je važno da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima pričati o svojim postignućima i svojstveno “gnjaviti” ljude oko sebe. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe koje su sklone lažima kako bi se prikazali kao nešto što nisu. Kad dođu kući i u samoći proanaliziraju svoj život, ponos im neće dati da priznaju ako nešto nisu uspjeli. Izgradit će novu konstrukciju izmišljenih postignuća kojom će i dalje obmanjivati ​​druge.

Djevica

Djeca Djevice su obično vrlo uglađena, gotovo otmjena. Paze na svoje ponašanje i trude se biti pristojna i dobra. Obično su primjer drugima kako se treba ponašati i kako učiti u školi. Roditelji s njima nemaju većih briga. Prije nego što stupe u brak proanalizirat će svaku sitnicu o partneru (partnerici) i njihovom budućem životu. Bavit će se i onim naizgled beznačajnim detaljima pa će sve to koji put oduzeti životu spontanost i strast. Ima i onih koji će voljenoj osobi ili situaciji u kojoj jesu uvijek naći neku manu zbog koje će odlagati brak.

Pod stare dane obično se pretvore u prave apotekare. Koji put se to dogodi i prije. Ako su ostvarili skladan brak i radili posao u kojem su mogli pokazati što znaju, vodit će uredan život pun malih organiziranosti i u starosti. Sitnice koje drugima ne znače nešto, njima mogu postati smisao! Ako vas to ne pogađa, dopustite im njihove male sitničavosti, a onda im dajte i ormarić za kućnu apoteku. Ukoliko je Djevica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će prigovarati i trpjeti zbog onoga što se u psihologiji zove transfer – gunđanja; zbog nečeg što nema veze s temom (a zapravo se iza toga krije nešto drugo) i tako “od jutra do sutra”.

Nastavak na sledecoj strani..

Komentariši